T.I.M.E. Stories blir utgitt av franske Space Cowboys og er designet av Manuel Rozoy. Både studio og spilldesigner er navn vi helt sikkert kommer til å legge merke til i tiden fremover da Time Stories har tatt verden med storm. På både godt og vondt. For de av oss som lovpriser spillet anerkjenner vi at spillemekainikken er helt ny og uprøvd. Kritikerne påpeker at spillet har svært dårlig gjenspillingsverdi. Et spill som Splendor kan spilles et titalls ganger i løpet av en kveld mens dette spillet kan spilles gjennom en gang. En gjennomspilling vil ta omtrent tre timer fordelt på tre omganger. Prismessig er det radikal forskjell på hva man får av spilletid.
[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=pRlNX-MJaf4[/embedyt]
En videosnutt fra spacecowboys.fr
Spillet:
I Time Stories spiller man tidsagenter som er på sitt første oppdrag. Man blir elegant introdusert for både historie og mekanikk med en ganske enkel regelbok med enkle forklaringer
and / or partner. The advantages of psychosexual therapy viagra online backup for any treatment complications, handle any.
. Ettersom spillet er engelsk så må man ha moderat god engelskkunnskap for å ha spesielt mye glede av spillet. Spillet er laget for 2-4 spillere og er uten tvil best med 4 spillere. Man kan spille det solo, men da blir en del av spenningen borte ettersom man vet alt som foregår. Litt av konseptet er et man ikke leser opp hva som står på kortet, men forklarer utfra det man vet at man kanskje anbefaler at man drar til en annen lokasjon enn det de andre spillerne tror. Jeg har dratt gjennom spillet solo og med flere spillere og det anbefales et fullt lag. Spillet er av typen spill som kalles «decksploration game» på engelsk og kan best forklares med at man har en kortstokk som er skjult for alle som man gradvis utforsker og leser i plenum og solo litt om hverandre. Om jeg skulle oversatt begrepet ville jeg skrevet kortstokkutforskningsspill. Det må også understrekes at dette spillet er drevet fremover av en meget god historie som spilles frem når man åpner opp lokasjoner, løser puslespill og leser historiene på kortene. Noen kort krever også at man kaster terninger for å løse diverse utfordringer. Flaks spiller med andre ord en ganske stor rolle i deler av spillet samtidig som at man må huske forskjellige ting etter hvert som man spiller rundene sine. Som ekstremt ivrig brettspiller som tidligere har spilt mye rollespill både analogt og elektronisk er dette spiller skikkelig innertier. Historien er virkelig bra
. Jeg drømmer faktisk om at de lager en film.Komponentkvalitet
Spillet leveres i en solid boks med svært god kvalitet. Papp og trykk holder høyeste kvalitet. Brikkene er laget av tre som ikke er fliset opp eller mangler hjørner. Hvitmalingen på spillebrikkene kunne kanskje vært et lag tykkere, men det er ikke noe man legger merke til under spillingen. Det er kun en liten bagatell å nevne på komponentkvaliteten. Utgiveren har glemt å tenke på at en kortstokk med mer enn 120 kort i tarot størrelse veier forholdsvis mye. Dette resulterer i at selve plastikkinnlegget inne i esken veldig lett får seg en trøkk seksten i transport. Innlegget er likevel en genialitet fordi man kan spare spillet om man trenger en pause mellom rundene man spiller. Hvis man taper hjørnene rundt kortholderne vil dette kurere problemet både før og etter skaden har oppstått.
Kunst og grafisk design
Den grafiske designen på spillebrett, regler og kort er virkelig elegant. Spillbrettet er elegant minimalistisk og svært lett å forstå konseptet med. Kunsten på kortene i Asylum scenarioet er av David Lecossu og Benjamin Carré. Asylum er etter min mening den peneste av de tre scenarioene jeg har spilt så langt. De andre er også vakre, men det er noe med settingen I Asylum som treffer meg 100 prosent. Kanskje det er 1921 settingen? Jeg er ikke sikker. I tillegg har Pascal Quidault laget kunsten på kortene som er I basen før man drar på tidsreise. Han går igjen i de andre scenarioene også så han er nok limet som får de forskjellige kunststilene til å lime seg sammen.
Tema og historie
Spillet syder av tema og historie det forteller en fantastisk historie som på snedig vis knytter sammen historien med de forskjellige lokasjonene og personene I scenarioet. Det hintes også om at det er små røde tråder som kommer til å gå gjennom de forskjellige scenarioene man kan kjøpe etterhvert. Mer enn dette kan jeg desverre ikke røpe da det ville ødelagt spillet fullstendig for de som leser dette. Håper dere tilgir meg. En ting er sikkert, Manuel Rozoy har kommet for å bli i vår vakre hobby.
Lett å lære
Dette spillet krever at man har god forståelse for engelsk. Utover dette er regelhftet svært vakkert og enkelt å forstå. Det er endel å lese, men det er krydret med mange bilder og hvis man sliter litt med begrepene på de forskjellige tingene så kan jeg anbefale en tur på nettsidene til Space Cowboys for å se noen ganske geniale oppstillinger av brettet og de enkleste reglene. Man kan også laste ned reglene på forhånd her om man ønsker å være sikker på at man forstår reglene relativt enkelt før man går til innkjøp av dette aldeles geniale spillet.
T.I.M.E. Stories er spillet hvor man spiller tidsagenter og gradvis åpner verdener som drar deg inn i et nett av intriger, galskap og puslespill. Vanskelige puslespill.
-
Komponentkvalitet - 9/10
9/10
-
kunst og grafisk design - 10/10
10/10
-
Tema og historie - 10/10
10/10
-
Lett å lære / Enkle regler - 10/10
10/10
-
Gøy å Spille - 10/10
10/10
Kort og godt:
Fantastisk! Rett inn i samlingen!
Hvis man er glad I gode historier og har tilbøyelighet for å like påskenøtter er dette spillet en absolutt nødvendighet. Spillet koster $49,99 I Amerika og ligger stort sett på 599 kroner her på berget. Mange mener dette er dyrt for et spill, men jeg mener at det faktisk er verdt hver eneste bittelille krone. Sammenligner man med å gå på kino med fire personer så havner du på samme pris med popcorn på to av kinogjengerne. Til de som hevder at man kun kan spille spillet gjennom en gang kan jeg bare si en ting: TØV! Det er faktisk enda morsommere å spillet spillet andre gang med en ny gruppe mennesker. Man blir da en slags gamemaster som foriktig kan styre folk inn på den rette sti, eller rundt de virkelig bortkastede lokasjonene. Dessuten oppdager man da at man faktisk ikke husker så mye som man kanskje trodde man kom til å huske
[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]