Med Ticket to Ride Rails & Sails har Alan R. Moon truffet innertier!!!

Ticket to Ride har vært gitt ut mange, mange ganger før i mange forskjellige varianter. Den originale som mange kaller USA her i Norge er nok aller mest kjent og best likt. Mange tenker ganske sikkert at nå er det nok, men denne gangen, med Ticket to Ride Rails & Sails har Alan R. Moon overgått seg selv. Det er ingen hemmelighet at jeg elsker Ticket to Ride i alle former og farger men denne gangen har jeg blitt helt forelsket.

Komponentkvalitet

Days of Wonder som eies av Asmodee har som vanlig ikke spart på kruttet og leverer en ekstra stor eske fylt til randen med et ekstra stort brett med hele åtte firkanter i brettet mot de vanlige seks. Og det er nesten dobbelt så mange plastbiter som tidligere
. Alle perfekt støpt i klare farger. Kortene leveres i ypperste papp og trykket er helt prima. Brettet er et lite kapittel for seg selv med et kart på begge sider. Et verdenskart og et som kalles The Great Lakes.

Tema og Historie

Som vanlig er det vi som planlegger reisene

contraindications such as the concomitant use of nitratesfor potentially additive or synergistic actions (e.g. What is sildenafil?.

. Vi tar billetter og bygger toglinjer over kartet. Denne gangen er det enten et verdenskart som gir oss mulighet til å reise verden rundt på mindre enn 80 minutter. Hvis dette ikke frister kan du være en reisende jeger i de fem store innsjøene i USA. Spillet er en genistrek av en kombinasjon mellom enkelt og utfordrende innvevd med kort men tydelig historie.

Kunst og grafisk design

Kunsten er som vanlig av Julien Delval, men denne gangen virker det som om han har perfeksjonert design og kunstnerisk uttrykk maksimalt. Brettet er vakkert uansett hvilken side man spiller på. Kortene er nydelige og tydelige så man ikke blander dem sammen. Sistnevnte skal nok Cyrille Daujean ha litt skryt for siden han står for det grafiske designet
. Et nydelig spill på alle mulige måter. Beste det trekløveret har levert oss noen gang.

Det fantastiske Verdenskartet Foto fra daysofwonder.com

Det fantastiske Verdenskartet Foto fra daysofwonder.com

Lett å lære

Det implementeres båter og havner denne gangen så det er omtrent 4 setninger ekstra som må leses i forhold til vanlige Ticket to Ride. Days of Wonder har også fjernet noen få ting som for eksempel lengste rute så det ikke skal bli for komplisert
. Samtidig som det ikke er noe i veien for å bare ta med gamle regler man liker. Hvis man skal lese seg opp som helt nybegynner vil jeg gjette på at man er i gang med spillet etter omtrent 15 minutter. Hvis jeg skal forklare det til en nybegynner vil det ta omtrent 5 minutter. Når jeg snakker om eleganse i dette spillet er selve innlæringen noe av det mest elegante. Spilletiden er oppgitt til 90 minutter og det stemmer ganske bra.

The great lakes foto fra daysofwonder.com

The great lakes foto fra daysofwonder.com

Gøy å spille

Ja!!! Helt fantastisk, jeg mangler ord. Det er for meg det perfekte familiespill
. Det at de har gitt oss både tog og båter og to forskjellige sett med kort til hver av reisemåtene gjør at Ticket to Ride går fra elegant til perfekt eleganse! Det har nettopp kommet i butikken og dere er simpelthen helt nødt til å kjøpe dette. Glem prisen, det er faktisk som å kjøpe både Ticket to Ride og Ticket to Ride Europe samtidig. Obligatorisk under julegrana og i enhver spill samling.  Hardcore gamere som tidligere har sagt at Ticket to Ride bør få nok å bryne seg på her for delingen mellom båter og tog gjør at man virkelig må tenke seg om. Ticket to Ride Rails & Sails er et superelegant strategispill på alle mulige måter!

Alan R. Moons perfekte innertier!
 • Komponentkvalitet - 10/10
  10/10
 • kunst og grafisk design - 10/10
  10/10
 • Tema og historie - 10/10
  10/10
 • Lett å lære / Enkle regler - 10/10
  10/10
 • Gøy å spille - 10/10
  10/10

Sammendrag

Alan R. Moon har truffet blink med Ticket to Ride Rails & Sails. Spillet er fantastisk på alle måter og byr på mer strategi, flere komponenter, større brett og en langt mer fantastisk spillopplevelse. Spillet har akkurat kommet i butikkene i Norge og det er bare å hoppe inn på nærmeste spillbutikk, bokhandel, leketøysbutikk eller spillbutikk og bla opp kronene. Spillet er intet mindre enn ett perfekt familiespill.

10.0/10