Etter at Eric M. Lang ga ut Blood Rage sammen med Cool Mini Or Not har han blitt opphøyet til superstjernestatus i brettspillmiljøet. Ganske så fortjent spør du meg! Jeg er i hvert fall åpen på at jeg er «fanboy»!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=bhNwpP8rw1M[/embedyt]

Introvideo fra Cool Mini or Not.

 

The Godfather: Corleones Empire har komponentkvalitet som er helt på toppen, men det er noen småting man kan pirke på. Her er det ikke pappkort av ypperste kvalitet, men mer nest best med litt kant på kortene så de henger litt fast i hverandre. Figurene er ekstremt gode med høyt og godt detaljnivå, et brett som ikke bøyer seg når man legger det på bordet og sist men ikke minst er det et veldig kult plast-innlegg i esken. Det følger også med fem metallkofferter som er meget godt laget. Perfekt til å oppbevare pengene i mens man spiller. Det er nok en av grunnene til den relativt høye prisen, nesten en tusenlapp er ganske drøyt med det innholdet, men igjen, det er fantastisk kvalitet på det aller meste. Og for å være ærlig er det litt flisespikkeri å klage på kortene.

«The Godfather: Corleones Empire har komponentkvalitet som er helt på toppen

I The Godfather: Corleones Empire har man laget kunst som er intet mindre enn vakker
. Boksens framside taler for seg selv. Mange kort er tilsvarende vakre, med kunst som er malt på lerret av Karl Kopinski (Dust Tactics, AT-43), en stort sett selvlært kunstner fra Nottingham i England. Kunsten er på et toppnivå som gjør det til noe av det beste jeg har sett. Topp 10 lett! Det er litt rart at man har valgt å ha «illegal goods» kortene så enkle som de er, men det er nok gjort av hensyn til enkelhet fremfor kunst.

Metallboksene har meget høy kvalitet Foto: Jon Songvoll

«I The Godfather: Corleones Empire har man laget kunst som er intet mindre enn vakker

I The Godfather: Corleones Empire har Eric M. Lang skapt et spill som er meget godt tilpasset tematikken. Gudfarens univers er egentlig svært godt egnet til denne typen ”worker placement” spill. Instruksjonsboken har små historieelementer plassert på sidene som gjør at du gradvis blir mer og mer klar for å spille The Godfather: Corleones Empire som foregår i den første filmens historie. Her har man både thugs, consiglieris og dons. De vakre figurene er med på å dra deg inn i historien på en helt annen måte enn standard meeples i tre som gjerne er vanlig kost i denne typen spill. Eric M. Lang har kalt det et ”thug placement” spill.

«Eric M. Lang har kalt det et ”thug placement” spill.

The Godfather: Corleones Empire byr på en instruksjonsbok på hele 26 sider, men fortvil ikke det er ikke så ille. Det er stort sett store bilder som er malt av Karl Kopinski, små sitater fra filmene og bilder av komponentene som er plasstyven her. Faktisk så tok det meg ikke mer enn 10 minutter med relativt rask skumming i reglene før jeg var klar til å spille det. Det hele ligner veldig på Lords of Waterdeep og er svært intuitivt og enkelt å forstå. Man trenger selvsagt relativt gode engelskkunnskaper. Instruksjonsboken er en av de beste jeg har sett som har kommet fra Cool Mini Or Not. Pen er den også
.

«Faktisk så tok det meg ikke mer enn 10 minutter med relativt rask skumming i reglene før jeg var klar til å spille det.

Innlegget i esken er verdt å snakke litt ekstra om. Det er laget 3 individuelle plastikkinnlegg som man kan ta ut av esken på en svært enkel måte. Den ene delen som er til kort og butikkflisene er faktisk laget slik at man kan bare ta den ut sette den ved siden av brettet, klart til spilling. Det er også gravplasser der til de figurene som havner i Hudson River med betongtøfler. Fantastisk kult!

Spillet satt opp Foto: Jon Songvoll

I The Godfather: Corleones Empire er det 4 runder, eller akt 1 til 4. I hver akt spilles det 5 turer som tas i tur og orden. Åpne ny forretning, familieaffærer, områdekrig, bestikkelse og til slutt må man betale hyllest til Don Corleone
. Når man er ferdig går man videre til akt 2 osv. Det er satt av felt på brettet til å holde styr på dette. Spillet ligner som sagt ganske mye på et avansert Lords of Waterdeep, men i dette spillet skyter man litt på hverandre og eliminerer spillernes figurer, gjemmer unna penger så ikke de andre spillerne vet hva de skal stjele fra deg og til syvende og sist må man hele tiden holde Don Corleone blid så man ikke får et forslag man ikke kan avslå

initiated. cialis generic • «Is your partner able to become aroused and reach.

.

«I The Godfather: Corleones Empire har Eric M. Lang skapt et spill som er meget godt tilpasset tematikken!

Gøy å spille: Jeg har spilt dette spillet med kona, den samme kona som egentlig kun spiller Ticket to Ride, Pandemic og Sheriff of Nottingham med mindre jeg tvinger henne til å spille spill som Arkham Horror og Blood Rage. Det rare er at hun forsto spillet veldig fort og hun syns det var gøy etter 15 minutter. Hun liker spill som man kan være litt slem mot motspillerne. Hovedsakelig meg. Jeg tror jommen dette kan være et gateway spill over til tyngre eurospill som Terra Mystica eller Caverna. Det er lov å håpe! Jeg har spilt spillet med 2,3 og 4 spillere og det er svært godt balansert i alle antall. Det er ingenting som skulle tilsi at det ikke funker akkurat like bra med fem spillere. Etter flere gjennomspillinger tør jeg påstå at jeg har funnet et enkelt worker placement spill som er tilgjengelig for de fleste. Rett i samlingen med dette.

 

KJØP SPILLET HER: BRETTSPILLSHOP

KJØP SPILLET HER: BERGE LIBRIS NORGES FLOTTESTE FYSISKE SPILLBUTIKK.

 

 

The Godfather: Corleones Empire
 • Komponentkvalitet - 8/10
  8/10
 • kunst og grafisk design - 10/10
  10/10
 • Tema og historie - 7/10
  7/10
 • Lett å lære / Enkle regler - 8/10
  8/10
 • Gøy å spille - 10/10
  10/10

KONKLUSJON

The Godfather: Corleones Empire er et spill som er svært godt gjennomført og blir dermed lett å anbefale. Det vil nok være en fordel at man er glad i Gudfaren tematikken, men overhode ikke nødvendig. Hvis man liker ”Worker Placement” spill er dette spillet et svært godt alternativ. Totalpakken man får når man kjøper dette spillet er et vakkert spill som vil treffe bordet ofte!

8.6/10
User Rating 0 (0 votes)
Sending
Comments Rating 0 (0 reviews)