I høstens store nyhet på Ark bokhandler er det spillerne selv som lager alt av innhold. Spillet blir med andre ord veldig skreddersydd i ditt miljø. En gjeng bilmekanikere kan ha rene bilkategorier, eller frankofile kan ha en runde eller to som går på Paris.

Re:PLAY er et enkelt spill med enkle regler som er godt oversatt til norsk som spilles av to eller fire lag. Det hevdes det er ideelt med to lag, men det går også med fire. Jeg er ganske sikker på at man enkelt kan tilføre flere lag om man ønsker dette. Spillet er morsomst når det er 2-4 på hvert lag.

Før man starter Re:PLAY anbefaler jeg å dele ut 40 av de medfølgende lappene likt mellom deltagerne, på denne måten blir det delt opp i ord eller fraser som alle kan noen få av. Dette resulterer i at alle vil kunne klare å være med. Også minstemann i familien. Det følger med elegante blyanter med noen fancy hetter som beskytter spissen. Jeg anbefaler å ta med blyantspisser om man skal ha med seg spillet ut på cafe eller til noen andre.

Nå kan du vinne Re:Play

Konkurransen finner du ved å klikke HER

Re:PLAY spilles over tre runder, i første runde skal man beskrive ordet man har trukket fra den flotte tøyposen som følger med. Her skal man beskrive ordet uten å bruke ordet eller deler av ordet for å beskrive det. For eksempel kan man ikke forklare ordet «bensinkanne» med: grønn eller rød kanne til å ha bensin i

– Congestive Heart Failure, CHFAlmost generic viagra online for sale.

. Man må orde legge seg mer som: En grønn eller rød beholder som ofte er av plast som man kan fylle opp bilen med. Det er forbausende vanskelig når man har kun 60 sekunder.

I den andre runden trekker man et ord og mimer dette etter beste evne innenfor den angitte tiden og følger egentlig standard regler for miming i selskapsleker. Det er i denne fasen latteren virkelig sitter løst. Har dere prøvd å mime ordet «meeple» eller «bensinkanne» noen gang? Det er ikke lett kan jeg fortelle dere.

I den tredje runden skal man forklare ordet, frasen eller navnet med bare ett ord og igjen blir våre sosiale evner satt på spill. Hvordan i all verden skal man forklare «Napoleons hvite hest» med bare ett ord. Reglene er også klare på at om man trekker brikken og sier «uum» så er det et ord og dermed er din runde over. Dette er også usedvanlig festlig. Kanskje spesielt i lystige lag med venner.

Komponentkvalitet og spillets fremtoning er svært bra, det er en flott inlay som holder delene greit på plass og timeglasset renner faktisk i 60 sekunder. Til og med blyantene fremstår som gjennomtenkte siden de har en plastikk-hette som jeg tror skal beskytte mot knekking. Plastbrikkene som man skal sette in ord, fraser og navn i holder svært god kvalitet og er ikke gjenstand for noen problemer når man skal sette inn eller ta ut ord. Man bruker de samme 40 ordene i alle rundene, scorer dem hver runde og beregner sluttsum etter tredje runde. Enkelt!

Når man lager ord for andre gang anbefaler jeg å ikke kaste dem, men å skrive på baksiden, eller skrive på nye lapper og ta vare på de gamle lappene. Når man har brukt opp alle lapper og har skrevet på begge sider har man nemlig 2000 ord som man kan velge fra når man setter opp spillet.

Amo Toys (skrives med liten a og stor m i logo), som gir ut spillet i Norge, har etter min mening truffet blink med sitt sosiale selskapsspill Re:PLAY. For det første gir det gode muligheter å fungere både for barnefamilier og vennegjenger i lystige lag, samt også brettspillentusiaster som meg for hva gjør vi når man kan lage spillet sel på denne geniale måten? Jo det blir selvfølgelig en kategori: brettspill! Re:PLAY byr på mye forskjell når man spiller ettersom at personene som spiller det gir sitt preg på det.

Så vidt jeg kan se er det bare et lite problem, som strengt tatt ikke er spillets skyld, men det er veldig viktig at de som spiller det tør å slippe seg litt løs. Poenget her er å ha det gøy og le masse. Noe dette spillet byr på innenfor kategorien sosiale selskapsspill. Det egner seg godt for familier også nettopp fordi man kan sette vanskelighetsgraden selv. Har minsten hengt seg opp i Disneys Biler så kan mor og far rett og slett lage ord og navn som bare kommer fra denne filmen. Spillet kan spilles med 4-12 spillere og tar omtrent 45 min å spille. Det er et familiespill med alder 8+. det er en forutsetning at spillerne kan lese.

Fargeblinde kan spille Re:PLAY uten problemer da det ikke er noen farger som må skilles . Dette spillet kan jeg lett anbefale i det norske massemarkedet og jeg kan skrive under på at vi som til hører det noe mindre utbredte hobbymarkedet (les: spill langt, langt vanskeligere enn Monopol) også kan ha det utrolig morsomt med dette.

Re:PLAY ble sluppet 15 september 2018 eksklusivt for Ark bokhandler

Re:PLAY

399.-
7.3

Familievennlighet

7.0/10

Komponentkvalitet

7.0/10

Lett å lære

7.5/10

Gøy å spille

7.5/10

FOR:

  • Lett innlæring
  • Gode komponenter
  • Svært morsomt og familievennlig
  • Passer fargeblinde

MOT:

  • Passer ikke de aller minste
  • Passer ikke for sjenerte/blyge
  • Passer ikke for dyslektikere