Det er lenge siden jeg har blogget nå, man skulle kanskje tro at pandemien hadde gjort det slik at man hadde masse tid til overs til å drive med sin lidenskap. Neida, de siste to årene har det blitt færre samlinger med spilling enn 2019. Det er jo ikke spesielt oppløftende for en ihuga brettspillfantast med et nesten narkotisk forhold til disse vakre spillene.

Heldigvis er det nå sånn at vi som elsker brettspill ikke nødvendigvis trenger å spille spillene for å kose oss med dem, vi kan male figurene og vi kan samles over zoom til rollespill. Jeg testet noen elektroniske runder med Tabletopia i starten av pandemien, men det var ikke noe for meg. Det manglet papp og terning for å si det slik. Men rollespill over zoom synes jeg var skikkelig kult.

Jeg hadde en fantastisk runde med Alien RPG fra Free Leauge, en så fantastisk runde at jeg faktisk ble litt hekta på alien RPG. Jeg har ikke så mye erfaring med rollespill, men jeg må si at det fascinerer meg stort når noen lever seg så inn i rollen som space marine at de begynner å legge om stemmen og spille rollen skikkelig. I Alien er det en slags forræder-mekanikk som slo skikkelig til da vi løp rundt i romskipet vårt som ble mer og mer ødelagt etter hvert som tiden gikk. Vi hadde en kjapp diskusjon om hvordan vi skulle få til å reparere skipet. Vi fant ut at vi måtte gå ut på utsiden og siden den eneste som hadde funksjonell romdrakt også var mekanikeren var valget enkelt. Vi stappa ham inn i nevnte romdrakt og sendte ham ut på dyst i rommet, det samme rommet som ingen kan høre deg skrike i. Vi burde visst bedre. Fra det sekundet var vår skjebne forseglet. Vi hadde nemlig sendt forræderen ut for å fikse romskipet. Spillet var over 10 minutter etterpå. Fantastisk gøy!

Jeg må si at det fascinerer meg stort når noen lever seg så inn i rollen som space marine at de begynner å legge om stemmen og spille rollen skikkelig!

Foruten Alien har jeg selvsagt spilt spill også, men siden jeg har drept brettspillingen hjemme hos familien har det vært lange avbrekk med spillingen på grunn av antallsrestriksjoner og andre hinder. I disse periodene hadde jeg en lang periode med solo Arkham Horror The Card Game. Et spill som kanskje er best solo. Jeg liker nemlig å oppleve historien og oppdage hvordan FFG har endret spillmekanikken i den pakken jeg spiller denne gangen. Den ene gangen man spiller så har man kanskje gått inn i et gammelt hus hvor det kryper Ghouls opp av gulvet, mens andre ganger er man på ett tog eller i en jungel. Det designerne gjør med spillpakkene i dette spillet er intet mindre enn vidunderlig. Det er skikkelig gøy å spille dem. Dette spillet er for øvrig det eneste spillet jeg egentlig gidder å spille solo for alvor.

Jeg fikk i gang en liten gruppe med meg og to til for å spille Folklore The affliction, et spill som hvisker ut linjene mellom brettspill og rollespill på en fantastisk måte. I Folklore har man et verdenskart hvor man bare flytter en markør for hele gruppen din rundt. Mens man gjør dette, trekker man kort for «road event» eller «off road event» og leser utfra om det er natt eller dag. Er det dag skjer det som regel morsomme småting som gjerne gir en liten slant i hånden, på natten kan man plutselig møte varulver som gjør om en lagkompis til nevnte type ulv. Når man kommer frem til stedet man skal til så finner man frem romkart og spller et adventure map som det heter. Der er man i mer tradisjonelle brettspillområder med firkanter man flytter i og terningrulling for å se om man treffer. Terningene er et utvalg av RPG terninger. Som regel D100 for å se om man treffer og D4 for skade. Folklore er ett av de spillene som kommer i eventyrklassen som jeg liker aller best. Men jeg har lagt merke til at det blir en langvarig affære om man spiller med 5 personer. Nå spiller vi med 3 totalt og det er fantastisk gøy, ingen nedetid og ingen vill kløning med reglene. Det er dog komponenter over hele bordet og ganske lang ryddetid når man er ferdig. Bagateller om man har hatt det gøy en hel kveld med et kult spill.

Det er jo ikke spesielt oppløftende for en ihuga brettspillfantast med et nesten narkotisk forhold til disse vakre spillene.

En annen ting jeg har kost meg med i pandemien er å rydde i spillene, jeg har fått tak i såkalte «inserts» til mange spill som i seg selv har fått tiden til å gå siden det å lime sammen disse er en hobby i seg selv. Når de er ferdiglimt så er det også en langvarig affære å få alt på rett plass i boksen. Til Nemesis og Tainted Grail fikk jeg noen kule «inserts» som hadde trykk på sidene slik at de er ment å bare trekke ut av esken og sette på bordet for å ha minimal oppstillingstid. Sånt kan man like. Innen denne nisjen i «brettspillhobbyen» så har det begynt å komme fler og fler offisielle samlebokser som kan holde alt innholdet man har. For et par år siden kom Scythe Legendary box som nok kickstartet dette fenomenet litt. I det siste har jeg fått både Terraforming Mars big box og Anachrony infinity box som begge to er store nok til å holde spillet pluss litt. Terraforming mars boksen kom med metall kuber og plastlommer til alle kortene og det å legge alt i boksen var en sann gru. For det første var alle kubene pakket i individuelle ziplock poser så man måtte åpne alle sammen en og en. Det alene var en times jobb. Så måtte kort sleeves som det heter. Og jeg oppdaget da at de hadde laget en boks til prelude kortene som rett og slett var for trang til å ha kortlommer på kortene. Sånt er så utrolig teit. Plastbrettene som skulle holde metall kuber er også utrolig tynne, noe jeg mistenker kan gå i stykker over tid. Selve boksen og 3d by-brikkene var helt utrolige i kvaliteten.

Anachrony infinity boksen var en helt annen affære, her er det ingenting som feiler. Når man åpner boksen er det første som møter deg et 6 siders hefte om hvordan man skal legge alt i de forskjellige plastbrettene i boksen. Dette var nok en tre timers jobb, men det var så utrolig deilig å få alt på plass. Nå er det bare å åpne boksen ta ut alle brett og dele ut de forskjellige brettene med spillerkomponenter. Anachrony er ett av mine favorittspill, jeg tror jeg vil ha det på min topp 5 liste.

Det var dagens raljeringer ha en fin, fin sommer med masse regn og brettspill ?