Mansions of Madness 2.0 kom skikkelig bardus på meg. Jeg hørte om det 4 dager før jeg fikk satt klørne rundt esken. En fantastisk stor eske med mye morsomt innhold.

Komponentkvalitet

Min påstand er at Fantasy Flight Games er helt i øverste sjiktet når det kommer til komponentkvalitet. Mansions of Madness Second Edition befester denne posisjonen så det holder. Pappbitene ramler ut av rammene sine
. Ingen biter bøyer seg etter noen dager i luft og figurene holder svært høy kvalitet med mange detaljer
. Kortene har selvsagt lærretfinish så de tåler håndtering.

Kunst og grafisk design

Dette har Fantasy Flight Games gjort noen ganger før så alt er i sin skjønneste orden
. De har heller ikke tatt noen snarveier slik de gjorde i Mansions of Madness First Edition. Monster brikkene i den utgaven hadde nemlig bare bilde av de grå figurene. Noe som gjorde dem skikkelig kjedlige, de var faktisk litt ødeleggende for helhetsinntrykket. Dette har de fikset med mange vakre kunstverk av monstermalerier på de nye brikkene.

Grafisk design er også i sin skjønneste orden og det er ingenting som levner tvil når det kommer til hverken kort, romfliser eller andre brikker.

skjermdump fra appen til Fantasy Flight Games

skjermdump fra appen til Fantasy Flight Games

 

Lett å lære

Man skulle kanskje tro at et såpass komplisert spill skulle vært vanskelig å lære. Men faktum er at det er det ikke. Det er bare tidkrevende. Det tar nok et par timer å få alt på plass så man ikke må slå opp i instruksjonsbøkene, men det tar bare 30-40 minutter før man er igang med spillet.

 

 

Appen letter innlæringen ganske mye. Hint til dere som skal spille spillet er som følger: Bruk appen, ikke vær redd for å trykke continue. Og husk at om monsteret ikke kan se deg er det ikke innen rekkevidde. Det er en liten gave fra meg til dere for det var det eneste som ikke er klart i reglene.

 

Historie og Tematikk

Kort fortalt så har Mansions of Madness så mye historie og tematikk at det formelig drukner i det. Vi får massevis av referanser til Lowecrafts cthulhu-mytologi, Fantasy Flights Arkham Files spill og det bugner av skrekkelementer. For de som lurer litt kan en kikk på appen være et tips.

skjermdump fra appen til Fantasy Flight Games

skjermdump fra appen til Fantasy Flight Games

 

Gøy å spille

Første utgave av Mansions of Madness har et ganske frynsete rykte. Det kunne by på de beste og verste opplevelser som brettspill kan levere. Dette har blitt fullstendig fjernet med appen i Second Edition
. Problemet med forrige utgave var at den som spilte “Keeper” eller “gamemaster” kunne ødelegge spillet på veldig små og uoversiktlige detaljer.

 

Appen i den nye utgaven tilfører masse moro i form av stemning og historie og eleminerer feil fra keeper. Siden den fjerner behovet for en keeper så blir Mansions of Madness et fullverdig Co-op spill, noe som er svært kjærkomment for de fleste som kjenner Arkham Horror og Eldritch Horror. Appen driver historien videre fremover og det blir faktisk ganske nervepirrende å trykke seg videre i den

anti-cancer agents) buy viagra online Other drugs under investigation include IC 351 a more.

. Særlig monsterhåndteringen har blitt meget smidig i denne appen.

Selve spillet er en ganske anderledes opplevelse fra andre spill i samme serie og veksler fint mellom dungeon crawl (jeg beklager, men jeg klarer ikke å komme på en god norsk oversettelse), etterforskning og gåteløsning. Sistnevnte tilførte negle-bitende spenning for alle som spilte og vi ble både høyrøstede og blide av dette spillet. Da vi endelig klarte det siste puslespillet var det jubel på nivå med en VM kamp i fotball. Fantastisk opplevelse!

 

Konklusjon

Det hører med til historien at jeg er svært glad i alle Arkham Files spillene til Fantasy Flight Games, men de har klart noe som nesten er umulig. De har tatt et spill som de fleste har erklært for dødt og gjenopplivet det til et nytt flott spill og de har laget en veldig god app. De har rett og slett klart å gjøre et ganske bra spill om til et veldig bra spill, noe som egentlig skulle vært umulig. Når de i tillegg har tatt høyde for at mange har første utgaven og dens utvidelsespakker og gir bort Conversion Kit gratis er jeg offisielt helt solgt! To tomler opp og rett i samlingen for denne utgaven ja!

 • Komponentkvalitet - 10/10
  10/10
 • kunst og grafisk design - 10/10
  10/10
 • Tema og historie - 10/10
  10/10
 • Lett å lære / Enkle regler - 6/10
  6/10
 • Gøy å spille - 10/10
  10/10
9.2/10