Jeg trodde Kylskåpspoesi bare leverte esker med kjøleskapsmagneter, jaggu kan en stakker ta grovt feil. De leverer også noen små, morsomme, frekke og kule spill som jeg har sett nærmere på.

 

Det er ikke vanskelig å se at jeg er veldig glad i tunge spill. Det er kanskje hovedårsaken til at jeg også er så glad i denne typen småspill
. De er superenkle, morsomme og godt gjennomtenkte

• «Do you suffer from depression or other mood little blue pill (e.g. emotional stress) and these should be.

. Kylskåpspoesi er en leverandør som har spesialisert seg på spill av denne typen.Kvaliteten på disse utgivelsene jeg har testet er overraskende god. Kortene er av god kvalitet, selv om de er litt tynnere enn det jeg er mest vant med. Kortene mangler plastbelegg og får litt merker etter en stund, men de tåler håndtering og bøying slik som kort av denne typen skal forbausende bra allikevel.

 

Slike spill som dette har ikke historie, men de kan ha tematikk og det går ganske tydelig frem av spillenes tittel hva spillet vil handle om
. ”Fleip eller fakta” er nettopp det, man skal gjette om det er fleip eller fakta og få poeng etter dette. I spillet ”Si det samme” skal man svare det man tror de andre skal svare, førstespilleren leser opp et ord, f.eks. ”Pålegg” også skal alle svare etter at førstespilleren teller til tre. Det er ganske mange festlige løsninger og det er selvfølgelig slik at ordet ”pålegg” faktisk genererer alt fra ”skinke” til lønnspålegg”. Dette skaper mange festlige og lattermilde situasjoner.

Fra brettspilshop.no

Det er selvfølgelig slik at ordet ”pålegg” faktisk genererer alt fra ”skinke” til lønnspålegg”.

Andre spill man får tak i fra kylskåpspoesi er idiotkunnskap som handler om ”alt det du ikke lærte på skolen” som inneholder spørsmål som ”hvor mange prosent bedre presterer gutter på treningsstudioet om de trener foran jenter”? Eller hvor mange ganger har et gjennomsnittsmenneske sex i løpet av sin levetid”? Utrolig nok er svaret her 4000 ganger, jeg må nok ta opp dette med kona, jeg hevder at jeg ligger på etterskudd!

Fra Brettspillshop.no

Idiotkunnskap som handler om ”alt det du ikke lærte på skolen”.

Min favoritt blant de jeg har testet er nok #upassende hvor man klipper ut små lapper fra de medfølgende arkene som man senere benytter til å lage setninger ut av. En av spillerne leser opp kortet med 4 setninger som mangler et ord eller en del av setningen. Alle spillerne tar så å skriver ned 4 ord eller velger frem 4 ord fra lapper de har skrevet i tidligere runder og gir til den som leste opp kortet
. Førstespilleren trekker så fra en hatt, boks eller bolle hva de 4 ordene blir og velger også det som blir den sykeste setningen. Alle ord som ble valgt får ett poeng og den sykeste setningen får. Man kan også laste dette opp på instagram med #upassende så man kan få resultatet registrert.

Den desidert sykeste setningen vi fikk frem var ”med hånden på hjertet, hva vet du egentlig om mikropenisen din”? Som kjapt ble fulgt opp av ”Vi må stå opp for alle mennesker med gusjegrønt hår”.

Fra Brettspillshop.no

Den desidert sykeste setningen vi fikk frem var ”med hånden på hjertet, hva vet du egentlig om mikropenisen din”?

 

I prinsippet er nok spillene fra Kylskåpspoesi myntet på enkle familiesettinger eller blant venner, men jeg synes virkelig at innholdet har såpass høy kvalitet at selv tunge hobbyspillere som meg selv kan finne glede i disse spillene.

Slike spill som dette er ikke noe jeg anbefaler noen å sette seg ned med for en spillekveld, men som pausespill eller spørrespill på langtur i bil er det mye som er veldig bra her
. #upassende er genialt på vorspiel og de andre passer litt over alt ettersom det i stor grad dreier seg om å lese ett kort også senere holde styr på noen poeng med penn og papir eller elektronisk på mobilen.

Spillene er enkle, morsomme og latterfrembringende. Perfekt etter en økt med Twilight Imperium så man kan la hjernen roe seg litt ned fra kokepunktet, eller i bilen om man skal fra Oslo til Sørlandet. De har en tendens til å få frem det barnslige i oss, noe som er perfekt for slike spill som dette!

 

Kjøp spillene her:

Spillene er levert av brettspillshop.no