Bruno Cathala kongen av enkelt, men elegant har med Kingdomino definitivt skutt blink. Han slår til og med et slag for likestillingen når han senere i år slipper Queendomino.

 

Kvaliteten på Kingdomino er noe av det aller beste jeg har sett, de 48 dominoflisene i esken er så tykke at det nesten er rart i starten. Jeg lover dere at disse flisene ikke kommer til å bøye seg som mange modulære brettfliser fra f.eks. Fantasy Flight Games eller Cool Mini or Not kan gjøre. Trebitene og de små slottene er også helt i toppsjiktet. Jeg er ikke så fryktelig begeistret for illustrasjonene, men nå har jeg gått over til å spikke flis.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=TlGnXsk44rw[/embedyt]

Video fra Blue Orange Games blueorangegames.eu

Innlæringsprosessen i dette spillet er i sannhet en drøm

Historie og tematikk er det langt verre med. Her finnes det ingen historie i det hele tatt og tematikken er at man bygger sitt landskap i middelalderen eller noe slikt, sett det og gjort det tusen ganger.

 

Innlæringsprosessen i Kingdomino er i sannhet en drøm. For det første er det et svært enkelt og elegant spill som ikke akkurat krever timer med lesing og for det andre er det en av de aller beste norske oversettelsene jeg har sett, noensinne. Virkelig god jobb av Vennerød forlag og Nils Håkon Nordberg. Hadde alle norske oversettelser vært slik hadde markedet vært større.

En av de aller beste norske oversettelsene jeg har sett, noensinne.

Det spiller liten rolle om et spill har god komponentkvalitet eller om oversettelsen er god hvis det ikke er gøy å spille og har hadde jeg litt problemer med Kingdomino i starten. For det første egner det seg ikke som et spill man setter seg ned med, dette er et pausespill, eller filler som vi gjerne kaller det. Men jeg må understreke at etter en fire fem runder med full 4 spiller så har jeg lært meg å like spillet.

Er dette virkelig Spiel des Jahres 2017?

Kingdomino egner seg ikke så veldig bra som to-spiller spill for det kan gå veldig fort
. Skal man spille med to spillere bør man spille spill-varianten ”den store duellen” som gjør at man spiller med alle dominobrikkene og lager kongeriker på 7X7 felter. Det øker vanskelighetsgraden voldsomt og gjør det til et spill med litt hjernesmelting.

Fra blueorangegames.eu

 

Kongdomino er et lite og relativt rimelig spill som absolutt har livets rett, men det er, etter min ydmyke mening, milevis fra å fortjene Spiel des Jahres prisen for årets familiespill (Burde gått til Flamme Rouge), kun på grunn av en liten bagatell egentlig. Dette er et pausespill, et veldig bra pausespill, men likefullt et pausespill

serum prolactin, LH, TSH, free T4, liver profile, PSA. cialis dysfunction in a general population of men who were 40.

. Når vi så har børstet dette til side så er det uten tvil et spill som kan engasjere omtrent alle i familien til å spille spill lenge og vel. Vennerød forlag burde være stolt over å ha dette spillet i sin stall og de av dere som ikke har prøvd det burde definitivt ofre tre hundrelapper for å ha et fast pausespill i gruppa si. Og samtlige bokhandler i det ganske land burde ta det inn som pensumspill.

 

Spillet er fra egen samling og er ikke sponset på noen måte.

Kingdomino

kr 299
7.3

Komponentkvalitet

8.0/10

Historie/tematikk

3.0/10

Lett å lære

10.0/10

Gøy å spille

8.0/10

FOR:

  • Bruno Cathalha
  • Enkelt å lære
  • Ikke oppskrytt
  • Fantastisk oversettelse

MOT:

  • Litt FOR kort
  • Passer ikke så godt for 2 spillere
  • Totalt fraværende historie
  • Tematikken er kjedelig