Ok, jeg er førstemann til å innrømme det, men nå er jeg på tynn is, syltynn sådan. Blogging er liksom ikke min greie. Håper jeg får det til.

 

Min store lidenskap her i livet, nest etter kone og barn er brettspill. Brettspill med stor B. Jeg elsker det meste innen sjangeren, bortsett fra en fryktelig irriterende ting.

Når jeg treffer mennesker som spør hva jeg pusler med på fritiden og jeg svarer da som regel med følgende omtrentlige setning:

«Jeg elsker brettspill, jeg synes det er skikkelig gøy».

De aller fleste svarer da:

«Ååå? Monopol og sånn»?

Monopoly orig

Monopoly – Orginalen Foto: Amazon.com

NEI! Ikke Monopol og sånn! Monopol er verdens mestselgende brettspill som helt i starten het «The Landlord Game«. Dette spillet ble designet av en kul dame som het Elisabeth Magies. Denne snille damen designet et spill som hun mer eller mindre ga bort til venner og kjente som igjen ga det videre også videre. Spillet fant til slutt veien til en mann som het Charles Darrow
. En mann jeg mistenker sterkt for å være vesentlig mindre snill enn Elisabeth Magies. Han tok nemlig hennes spill og solgte det til Parker Brothers som sitt eget. Parker Brothers masseproduserte spillet. Hasbro har i senere tid kjøpt Parker Brothers og gir i dag ut Monopol i så mange varianter og versjoner at et søk på Monopoly på Amazon.com gir svimlende 1762 treff. Man har vanlig Monopol, Star Wars Monopol, luksus Monopol, Assassins Creed Monopol og mange flere. Det er så mange at jeg tør påstå at det finnes et monopol for de fleste der ute.

luksus monopol

Luxury Monopoly – Ca 3500 NOK. Foto:Amazon.com

Monopol er gitt ut i 80 land på 26 forskjellige språk så man kan jo kanskje tilgi folk denne lille bommerten med at de tror at jeg sysler med Monopol. Jeg liker monopol jeg jeg synes det har en fascinerende historie og hadde det ikke verst for en søt liten dame fra Macomb, Illinois

than half generic viagra online for sale guanosine monophosphate (cGMP) (15,16) and PDE V is the.

. Så slik er det damer, verdens mest solgte spill er EGENTLIG designet av en kvinne. landlord game

Elisabeth Magies originale patent Foto: www.etsy.com

Det er egentlig litt rart å tenke på for i dag er det svært få kvinner som designer spill. Brettspill har blitt en tumleplass for nerdegutta. Det hadde ikke gjort noe med litt mer Kvinnelig påfyll for å få litt variasjon i spilletyper og andre ting. Heldigvis ser det ut til at denne hobbyen begynner å bli lagt merke til i kvinnenes rekker. Kanskje noen skal arrangere en aldri så liten brettspillrunde 8 Mars?

walking dead monopol

Walking Dead Monopoly foto: amazon.com

 

Tilbake til saken, hvorfor hater jeg at folk tror jeg driver med Monopol? Jo det er en ganske enkel grunn til dette. Monopol er i mine øyne ett av de kjedeligste spillene som jeg har hatt gleden av å spille. Det er så kjedelig at jeg tør påstå at det er det eneste spillet med brett som jeg nekter å spille. Det er ikke fordi Den søte gamle damen fra Macomb laget et dårlig spill. Å nei da, hvis man spiller Monopol etter reglene, slavisk, tar en runde ikke stort mer enn en time og man kan få noe så sjeldent som revansj samme dag. Det store problemet er hundrevis av såkalte husregler som gir rundene forlenget tid og dermed forlenger og drar ut spilletiden. Jeg hater det og har konkludert med at ingen Egentlig kan reglene til Monopol.

assassins creed

Assassins Creed Monopoly foto: amazon.com

Derfor blir jeg litt irritert når fol tror brettspill er synonymt med Monopol. Derfor kommer denne bloggen fra nå av til å handle om alt annet enn Monopol. Monopol er jeg herved HELT ferdig med, med mindre det kommer en kul utgave med et tema som virkelig interesserer meg. Da kommer jeg sikkert til å spille dette spillet som så mange gir bort til jul.