Flick`em up! Cowboy og røver satt i et perfekt system som bringer selv den mest innbitte grinebiter i kne med latter og gøy!

Dette spillet hadde jeg absolutt ingen tro på. I Flick`em up! skal man knipse hvite og sorte plastikk-pucker på sorte og hvite cowboyer. Det virket ikke mye morsomt på meg egentlig. Jeg pleier å ha rett i mine antagelser, men denne gangen tok jeg grovt feil. Flick`em`up er uten tvil ekstremt morsomt for liten og stor.

Komponentkvalitet

Det er svært mange deler i Flick`em up! som selges i en relativt liten, men fullstappet eske
. her er det plastikk og papp i et herlig sammensurium som skal settes sammen og opp for å danne spilleflaten. pappbrikkene er enkle å trykke ut og det er virkelig enkelt å sette cowboyene sammen med sine hatter. Alt i alt er spillet mer enn godkjent på kvaliteten.

Kunst og grafisk design

Flick`em up! har ikke veldig mye å by på på kunsten. Tegninger og bilder ser ut som tegneserier og har lite eller ingenting å så for spillets totalinntrykk tegningene er godt gjennomført, men tiltaler meg lite fordi de er litt barnslige, men som sagt det betyr ingenting for spillets helhetsinntrykk.

Den grafiske designen er derimot svært godt gjennomført og levner ingen tvil til hvor man skal plassere brikker, pucker og revolvere. De små kortene man bruker til å holde styr på cowboyene sine er svært bra gjennomført.

Det er greit å ta høyde for at godt voksne karer plutselig kan finne på å ligge utover spisebordet for å knipse plastbiter over hele stua

Husene man bruker til å bygge opp den lille westernbyen av er både kule og holdbare. Noe de må være siden man faktisk knipser små plastpucker på dem. I tillegg er det greit å ta høyde for godt voksne karer som plutselig ligger på spisebordet for å knipse plastbiter over hele stua. Det er viktigere med et godt siktet skudd enn en ryddig stue.

Enkelt å lære

Flick`em`up har et elegant og enkelt regelsett som ikke er så fryktelig vanskelig å lære

The combined prevalence of all degrees of erectileand partner (where possible) generic viagra.

. det er litt forvirring i starten av reglene om hvor mange liv man har og setningsoppbyggingen i den norske oversettelsen kunne godt vært bearbeidet litt bedre. Alt i alt tar det omtrent 30 minutter å spille gjennom første oppdrag samt å lese reglene litt etter litt. Det føles litt kronglete i starten, men etter en stund sitter det og det føles nesten som om man har lært å sykle. Det sitter skikkelig.

Historie og tematikk

Ved første øyekast ser det ikke ut som det er stort med historie i Flick`em up!, men det er faktisk svært så elegant implementert i de forskjellige scenarioene. Det er en grunnhistorie som starter i opplæringsscenarioet og i siste scenario sitter man faktisk å tenker over hvordan fremdriften i historien har vært. Tematikken i dette spillet er også meget godt implementert. Det er ingen tvil om at det handler om ville vesten tema.

Gøy å spille

Flick`em up! er helt fantastisk morsomt. Spillet er bygget opp rundt scenarioer som man spiller i rekkefølge. Jeg hadde ikke stor tro på dette da jeg, mildt sagt, syns det ser litt idiotisk ut å knipse sorte og hvite plastpucker på plastcowboyer og score poeng etter det.  Men det faktum at det får voksne mennesker til å legge seg, frivillig, utover bordet man spiller ved for å sette opp det perfekte skuddet er ganske selvforklarende på hvor morsomt dette kan være. Det er også ganske variert fra gang til gang og om man er lei av å spille scenarioene kan man bare sette opp sin egen by. det eneste jeg ikke er sikker på er om det er like gøy om et år når det er spilt noen ganger.

fullsizeoutput_142

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Å bomme er intet alternativ i Flick`em up! Foto: Jon Songvoll

 

 

 • Komponentkvalitet - 9/10
  9/10
 • kunst og grafisk design - 6/10
  6/10
 • Tema og historie - 8/10
  8/10
 • Lett å lære / Enkle regler - 6/10
  6/10
 • Gøy å spille - 10/10
  10/10

Konklusjon

Jeg har ingen kvaler med å anbefale Flick`em up! til stort sett alle som ønsker å spille for å ha det gøy. Det vil uten tvil være populært i de fleste familier som spiller endel spill og for de aller yngste kan de bare ha det ufattelig gøy med møljeregler ( alt er lov). Dette spillet burde stå i enhver leketøysbutikk over det ganske land.

7.8/10