Jeg fortsetter å teste spill jeg normalt sett ikke spiller, rett og slett for å utvide min horisont og gjentatte ganger bli positivt overrasket. Fantasi er en gammel klassiker fra 1989, en storselger her i landet.

Fantasi er et slikt spill som man ser i alle bokhandler over hele landet. Det står der ved siden av Monopol, Bezzerwizzer og kortskalle, titler som alle har minst ett av på hytta.

Fantasi er et viktig spill for Damm/Egmont så her har de ikke spart på kvaliteten. Kortene er av svært god pappkvalitet, stive og fine. Det er viktig for at kortene skal holde seg. Det følger med fire standardbrikker, timeglass, terning, tusj, svamp, spilleregler og selvfølgelig et brett

performance, persistent erectile dysfunction should be buy viagra online action (peripheral vs central, inducer vs enhancer) and (6).

. Til og med tusjen funker og det er ingen selvfølge med tusj i spill da de gjerne kan bli liggende lenge. Det eneste som trekker ned er det medfølgende whiteboardet man skal tegne på. Her blir tusjen hengende igjen i bretten på midten av brettet. Noe som faktisk kan ødelegge litt. Moralen er bruk svampen lenge og vel.

Fantasi – muligens ett av norges mest solgte selskapsspill?       

Brettet

Spillebrettet og brikkene © Jon Songvoll

Det er ingen historie eller tema i dette spillet dessverre, men slike spill som dette trenger ikke dette. De lever og ånder for humør og glede. Det de taper på denne delen tar de greit igjen på at det er gøy å spille.

Det kunstneriske inntrykket i fantasi er ikke akkurat overrepresentert. det er stort sett bare krusedullen på esken som kan defineres som kunst
. den grafiske designen er funksjonell og litt kjedelig. Men dette er jo ting som egentlig ikke spiller så stor rolle da det tar det godt igjen i spillets evne til å spre latter og glede.

Instruksjonsheftet som følger med er på ett sammenbrettet A4 ark og har en lesetid på ca 7 minutter. Det er ekstremt enkelt man spiller enten individuelt eller i lag. Det anbefales ikke mer enn to lag. I individuelt spill er det den spilleren som klarer å gjette hva som blir mimet eller tegnet som kaster terningen og flytter frem på brettet. I lagspill er det en av medspillerne på ditt eget lag som gjetter hva du nynner, tegner eller mimer. Dersom medspilleren din klarer å gjette riktig flytter ditt lag frem.

Er man 5-6 stykker i lystig lag for eksempel så briljerer Fantasi virkelig

Tegne Vigelandsparken

At ikke alle skjønner at dette er Vigelandsparken med sinnataggen og monolitten er for meg en gåte ©Jon Songvoll

Fantasi er et slikt spill som jeg normalt aldri hadde kjøpt, hadde det ikke vært for at Egmont har sendt det til meg. Det er faktisk litt synd for det er svært morsomt i den rette settingen. Er man 5-6 stykker i lystig lag for eksempel så briljerer Fantasi virkelig. Jeg syns personlig at lagversjonen er den suverent morsomste varianten.

Fantasi er garantert suksess for familier som spiller denne typen spill!

Den individuelle har også sine øyeblikk, men det er mye lengre mellom latterkulene fordi man blir mye mer fokusert på å vinne selv. Lagfokuset forsvinner. Dette spillet er perfekt som spill på en kafe slik som Barkaden hvor man kanskje er en litt større gjeng som sitter og tar fredagspilsen eller bare er ute etter et par timers god latter. Denne kopien vil være å finne på Barkaden fremover. Ingen kan si at jeg ikke gir gledene videre. Totalt sett havner dette spillet rett under 5 Second Rule som jeg tester for litt siden.

Fantasi på BGG

tegn, mim, gjett, nynn og vinn
 • Komponentkvalitet - 7/10
  7/10
 • kunst og grafisk design - 3/10
  3/10
 • Tema og historie - 3/10
  3/10
 • Lett å lære / Enkle regler - 8/10
  8/10
 • Gøy å spille - 10/10
  10/10

Konklusjon

Fantasi er et spill jeg gjerne spiller igjen selv om det er langt fra mine sjangere. Jeg er mest glad i ”eurospill” som Terra Mystica eller ”ameritrash” spill som Arkham Horror eller Twilight Imperium 3. Det begynner likevel å gå opp for meg at også spill av denne typen er morsomme, de må bare benyttes når det passer. Selskapsspill passer best når man er 4 eller fler slik at spillet drar opp stemningen skikkelig. Fantasi er definitivt helt i toppsjiktet av denne sjangeren som gjerne best beskrives som selskapsspill. Spillets premisser er laget slik at man driter seg litt ut og det er det som gjør det gøy. Spillet passer også i familier som er litt skjevt sammensatt på alder slik som min.

6.2/10