Equity er kort forklart et børsspill. Litt mer komplekst sagt er det ett av de aller beste børsspillene jeg har spilt noen gang. Det faktum at det er utgitt i Norge gjør meg litt øm i hjerterota, det er håp her hjemme på berget.

Equity er uten tvil ett av de vanskeligste spillene jeg har omtalt her på jonspillerspill.no, ikke det at det er et vanskelig spill, tvert imot det er ganske lettfattelig, men jeg har hatt store problemer med å angripe selve omtalen. Skrivesperre er kanskje ikke feil å kalle det. Og la meg understreke en gang for alle: det er store ting på gang her fra Intuitive games.

Komponentkvalitet

Equity er et sånt spill som drypper av kvalitet og kjærlighet. Her er det lett å forstå at det er hjertebarnet som har fått utløp i form av ekte håndarbeid. Man får faktisk nesten følelsen av å holde en liten skulptur eller en treskjæring i hånden. Spillets brett er faktisk så bra laget at det tåler å bli brettet gal vei. Kortene er av fin pappkvalitet som ikke står tilbake for noe annet jeg har sett fra større norske produsenter. Skikkelig gjennomført på alle plan her. Det er at på til nummerert. Trebrikkene og terningen er av tipp topp kvalitet, ikke en flis å få i mils omkrets. Plastikkbrikken er en okse og er laget på en 3d printer og holder også helt ok kvalitet.

Equity er et sånt spill som drypper av kvalitet og kjærlighet

terning og yacht

(C) Jon Songvoll Terning og yacht

Historie/ tema

Det er ingen historie i dette spillet, men det er tema til tusen. Det drypper av aksjemarked og budgiving. Jeg mistenker nesten at utvikleren har vært eller er inne i det økonomiske markedet på en eller annen måte for temaet er virkelig gjennomført
. Man føler seg nesten som aksjemegler eller kunsthandler der man sitter å byr på ting som Telecom licence eller på kunst fra Lasse Årikstad. Man får også litt godfølelse av å spille kortet Tax Evation idet man får 5000 fra banken.

Man får også litt godfølelse av å spille kortet Tax Evation idet man får 5000 fra banken.

Kunst og grafisk design

Equity er ekte håndtverk, det er trebrikker og hjemmelagde kort som er enkle, vakre og funksjonelle
. Det er en design på kortene som er svært forskjellig fra det man er vant til og jeg tror faktisk at det muligens er de mest stokkevennlige kortene jeg har sett. Esken spillet leveres i er laget i tre og minner kanskje litt om broken token eskene noen kjøper i våre dager for å lagre spillene sine i. Det er åpenbart at det dreier seg om en utgiver som er glad i brettspill og kvalitet!

Det er åpenbart at det dreier seg om en utgiver som er glad i brettspill og kvalitet!

Equity ferdig satt opp

(C) Jon Songvoll

Lett å lære

Dette spillet er ikke vanskelig å lære i det hele tatt, men tematikken kan være litt seig for enkelte så det kan være lurt å lese reglene en gang eller to ekstra om de du spiller med har oppmerksomhetsnivå som et lemmen

– Erectile Dysfunction, ED How long does cialis take to work? 46The advantages of oral drug therapy include broad.

. Reglene er på engelsk og krever at man er ganske god i dette som alle andre spill med engelske regler. Utover dette er reglene relativt korte og godt forklart. Jeg syns det er litt synd det ikke er norske regler i spillet, men jeg forstår at et er et valg som er gjort for å kunne selge til alle.

Gøy å spille

Equity er helt unikt og er i aller høyeste grad et godt gjennomført spill på alle måter. For å vinne må man være første spiller som har en yacht og 50000 E$ (Equity dollar). Spillet har syv turer på en runde som man markerer med oksen. Det gjøres litt forskjellige ting i hver tur og det er en av mange ting som gjør dette spillet ganske så genialt på mange plan. En av de aller kuleste tingene er at det er svært lite nedetid for spillerne
. Her må man reagere på ting som skjer hele tiden og det er med på å få minuttene til å fly. En annen fantastisk kul og gjennomtenkt ting er at når en spiller erklærer seg som vinner så får alle spillerne mulighet til å selge kunsten sin og bruke actionkort slik at man har noen skikkelig nervepirrende minutter før alle har gjort sitt. Jeg har tapt flere runder på dette
. Like gøy vær gang!

Kjøp spillet direkte fra utviklerne her!

Equity the boardgame simpelthen vakkert!
 • Komponentkvalitet - 8/10
  8/10
 • kunst og grafisk design - 7/10
  7/10
 • Tema og historie - 5/10
  5/10
 • Lett å lære / Enkle regler - 10/10
  10/10
 • Gøy å spille - 10/10
  10/10

Konklusjon

Equity burde vært utgitt av en stor utgiver som Asmodee på verdensbasis. Og i norsk målestokk er jeg intet mindre enn sjokkert over at ikke forlagene krangler om å få gitt ut dette for her er det virkelig store ting på gang. Jeg er faktisk litt sjokkert over at et så bra spill kun har vært solgt på et julemarked i Oslo. Det burde vært i alle bokhandler i landet! Utviklerne jobber nå med en ny spesialutgivelse som sikkert kommer til å bli enda bedre. Jeg gleder meg og håper jeg får gleden av å spille det også. Intuitive games er et navn man må følge med på for jeg er helt sikker på at det kommer til å komme store ting fra dem etterhvert.

8.0/10
User Rating 0 (0 votes)
Sending