Jeg var sterkt skeptisk da jeg fikk spørsmål fra Bezzerwizzer om å omtale både det nye spillet med 2016 spørsmål, Bezzerwizzer kompakt og noe som heter Bezzerwizzer Bricks.

For å underbygge dette litt så kan det være på sin plass å påpeke at jeg er en gamer
. Jeg liker tunge spill som for eksempel Terra Mystica eller Caverna, men jeg liker også elegante, nesten simplistiske spill som Ticket to Ride, Carcassonne eller Takenoko
. Bezzerwizzer har jeg liksom plassert i samme selskapsspill-bås som Trivial Pursuit eller Geni. To spill jeg virkelig ikke liker den mekaniske oppbyggingen på. De har begge to en tendens til å kunne vare i timevis og ofte er de ikke spesielt morsomme å være med på

Although normal aging can result in a decline in sexualtherapies prior to or as an alternative to oral drug viagra.

. Bezzerwizzer er derimot faktisk riktig elegant bygget opp. Også er det faktisk utvidelsespakker til det
. Det alene er jo nok til å få undertegnede litt med på leken.

«I Bezzerwizzer er det i aller høyeste grad et element av sluhet som, etter min mening, bringer denne type spill inn i en helt annen dimensjon».

 

Komponentkvalitet

Dette er noe av det aller beste jeg har sett. Det er til og med fuskskinn på undersiden av spillbrettet. Kortene er i god tykk papp med bra trykk og lite til ingen problemer med krølling eller annen misforming ved bruk. Det er også en meget laget et meget bra plastinnlegg til esken som holder alle delene på plass. Virkelig innertier fra Bezzerwizzer her.

Dette er noe av det aller beste jeg har sett. Det er til og med fuskskinn på undersiden av spillbrettet.

innhold i Bezzerwizzer Foto: fra Bezzerwizzer.dk

Innhold i Bezzerwizzer Foto: fra Bezzerwizzer.dk

Historie og tema

Det er ingen bakgrunnshistorie i Bezzerwizzer. Det er et spørrespill. Et virkelig godt spørrespill, men likefullt et spørrespill. Eller selskapsspill som vi gjerne bruker som fellesnevner for ”party spill” i Norge. Det vil derfor ikke bli lagt vekt på i denne omtalen da det ikke er relevant.

 

Spørsmålene

Spørsmålene er meget kløktig lagt opp. Det vil overraske meg ganske bra om ikke selv den største Bezzerwizzeren blir satt fast på noen av de mer kuriøse spørsmålene. I Bricks pakkene er også svarene utbrodert med noe mer info så man faktisk lærer noe.

 

Kunst og grafisk design.

 

Dette er typen spill som ikke har kunstnerisk uttrykk, men til gjengjeld tar de det tilbake på det grafiske designet. Spill med et lite brett med en sirkel på og noen kort man skal lese opp fra må ha genial grafisk design så det holder på interessen din fremfor små kunstverk på spillbrettet eller på kortene. Bezzerwizzer handler om enkelhet og gode spørsmål, noe det grafiske designet er med på å underbygge.

 

Lett og lære

 

Det er lett å merke at Bezzerwizzer har eksistert en stund. Selv om skriften er litt tett og litt mindre enn det jeg optimalt liker, er spillet meget lett å lære. Ca. 10 minutter tok det før vi var i gang med runde en
. Det tar noe lenger tid før flyten sitter, men Bezzerwizzer har, genialt nok, gjort opplæringen til spillrunder.

«Det å implementere alle 8 pakker med bricks og Kompakt gikk på akkurat 1 minutt. Svært elegant!

 

Gøy å spille

Jeg er som sagt langt fra målgruppen til Bezzerwizzer, og det samme gjaldt de jeg spilte med. Den ene spilleren hadde spilt det en del og mente det var et kult spørrespill/selskapsspill, mens jeg og en annen spiller som er langt gladere i Imperial assault eller Descent var langt mer skeptisk. Men det skulle vise seg at dette spillet er svært gjennomtenkt og faktisk ikke er avhengig av at man kan mye om geografi eller historie for å kunne hevde seg. Noe de aller fleste spill av denne typen har store problemer med. Hvem har vel ikke blitt stående fast i TP med en kakebit manglende på brikken din fordi du bare får supervanskelige spørsmål om hvem som vant vm i dart i 2012. I Bezzerwizzer er det i aller høyeste grad et element av sluhet som bringer denne type spill inn i en helt annen dimensjon. Hvis man trekker opp en kategori man hater, og ser at nabomannen har den man virkelig er god på så er det mulig å bytte om på det. Dette gjør det mulig å spille spørrespill med strategi. Helt fantastisk, jeg ante ikke at dette eksisterte. Det er åpenbart en lekse til meg om å være forutinntatt her et sted.

3 Gamere som spiller Bezzerwizzer og har det fantastisk morsomt: foto: Jon Songvoll

3 Gamere som spiller Bezzerwizzer og har det fantastisk morsomt: foto: Jon Songvoll

«Jeg ante ikke at dette spillet kunne være så kult!

 

Konklusjon

 

Jeg er fra meg av begeistring for Bezzerwizzer. Bare det faktum at man kan kjøpe tilleggspakker i form av andre fullverdige spill er jo i seg selv nok til å bli energisk. Spørsmålene i Bezzerwizzer virker på meg å være både godt variert så man kan spille det med både minstemann og bezzerwizzeren i familien. Bytteelementet og at man kan ”stjele” spørsmålkortene fra motspillerne slik at man kan hevde seg uten å være et geni er også med på å gjøre Bezzerwizzer til en liten genistrek. Jeg ante ikke at dette spillet kunne være så kult. Anbefales på det aller sterkeste til alle spillglade familier og/eller brettspillklubber. Det er faktisk det beste spørrespillet/partyspillet med normal spilletide jeg har spilt noen gang. Spillet selges i skrivende stund for en fantastisk pris på Ark.

«Anbefales på det aller sterkeste til alle spillglade familier og/eller brettspillklubber. Det er faktisk det beste spørrespillet/partyspillet med normal spilletid jeg har spilt noen gang.

Bezzerwizzer Original 2016 spørsmål
 • Komponentkvalitet - 10/10
  10/10
 • Kunst og grafisk design - 7/10
  7/10
 • Lett å lære / Enkle regler - 8/10
  8/10
 • Gøy å spille - 8/10
  8/10
 • Spørsmålene - 10/10
  10/10

Sammendrag

"Anbefales på det aller sterkeste til alle spillglade familier og/eller brettspillklubber. Det er faktisk det beste spørrespillet/partyspillet med normal spilletid jeg har spilt noen gang.

8.6/10