I sommer oppdaget jeg noe som gjorde meg så fantastisk glad at jeg kunne danset i gatene. I løpet av mitt besøk romsterte jeg rundt, som alltid, etter butikker med spill. Som regel ender dette i en ganske skuffet konklusjon i en kjedebokhandel med 50% rabatt halve året eller på en Outland med sånn passe utvalg.

I Kristiansand sentrum har de tidligere både hatt Gamezone og Outland

physiological reason to indicate sildenafil exerts a direct cheap viagra e.g. by walking on.

. Outland flyttet fra byen for noen år siden til Sørlandssenteret og i år oppdaget jeg at Gamezone hadde flyttet. Sjekk gamezone.no stod det på døren, men jeg mistenker at det skulle lede oss dit for å handle. Jeg klarte i hvert fall ikke å finne ut noen ny lokasjon. Det så med andre ord ut til at jeg ikke kom til å finne en butikk med spill i Kristiansand denne gangen.

Der midt i Markensgate, nærmere bestemt i nr 21, er det gjemt en skikkelig god spillbutikk med et variert og godt utvalg!

Plutselig la jeg merke til en liten gul butikk som heter Berge Libris og som alltid går jeg inn i bok og papirhandler, det er tross alt godt mulig jeg finner noe gøy til halv pris. Ved første øyekast er dette en helt vanlig bokhandel med hyggelig betjening. Etter omtrent 10 sekunder la jeg merke til at det var en underetasje der. Jeg ramlet ned trappen og holdt på å få hjerteinfarkt.

Der midt i Markensgate, nærmere bestemt i nr 21, er det gjemt en skikkelig god spillbutikk med et variert og godt utvalg. Det er både engelske og norske spill i herlig miks og det tas inn nyheter som The Godfather: Corleones Empire. Det sier seg selv at hvis man skal drive en slik butikk i Norge må man ha klassikerne som Monopol, Jakten på den forsvunne diamant og andre mindre interessante spill. Man må ha de spillene som selger til folk flest. Men her beviser Berge Libris, sørlandets eldste bokhandel åpnet allerde i 1860,  at det er plass til å ha gode spill i hyllene også.

Her står det mange kule spill, legg merke til T.I.M.E. Stories Foto: Berge Libris

 

Litt mer «standardisert» utvalg. Legg merke til alle variantene av Monopoly Foto: Berge Libris

Her beviser Berge Libris, sørlandets eldste bokhandel som ble åpnet allerede i 1860,  at det er plass til å ha gode spill i hyllene også.

Småspill og en herlig stabel med Ticket to Ride First Journey Foto: Berge Libris

Puslespill med 40320 biter? Foto: Berge Libris

 

Når jeg ser slikt blir jeg selvsagt voldsomt nyskjerrig og jeg kan bekrefte at han som driver butikken er en hyggelig kar ved navn Lars som kunne berette at satsningen er relativt fersk. Han har hatt mye spill lenge, men han startet å satse i fjor. Jeg er ikke så ofte i Kristiansand, men nå når jeg har oppdaget denne butikken må jeg ta turen oftere. Da blir sikkert mine gamle foreldre glade også.

Jeg runder av med en utfordring, jeg skulle ønske at alle som er ansvarlige for sine brettspill-avdelinger rundt om i Norge på Norli, Ark, Libris, Tanum, Toys´r´Us, Outland og all de andre tar tak i sine kjeder og får dem til å slutte med relativt uriktige 50% tilbud, stabler med spill som ikke selger og støver ned. Og heller våger å satse litt, ta inn noen spill som er litt utenfor komfortsonen, prøv å satse litt på en av de få produktene som fortsatt trykkes opp og som er på økende salgskurve i motsetning til alle andre trykte saker. Våg å ta inn et spill som får riktig utsalgspris (i forhold til markedet) og endre heller salgstrikset til 20%, men ha riktige priser.

Gjør som Lars på Berge Libris i Kristiansand. Sats!

Ticket to Ride Europe til 340,- kroner! Beste pris jeg har funnet.

Ticket to ride Europe til 349,- kroner! Så nærme at det er godkjent.

Ticket to Ride Europe til 449,- kroner! Det jeg kaller normal pris
.

Ticket to ride Europe til 799,- kroner! Jeg håper det er feil, men jeg mistenker at det er riktig!