Det er jul og juletid er puslespill-tid.

Det er mye som skjer i jula og folk flest har ikke så god tid til å sette seg ned med andre for å spille brettspill, dermed må man finne alternativer
. Man kan godt spille Mansions of madness 2 solo, eller Arkham Horror the Card Game. Men faktum er at det er lite som slår et skikkelig puslespill som man roer ned med nå i dagene opp mot jula.

Godt i gang Foto: Jon Songvoll

Jeg fikk tilsendt to puslespill fra Arctic Puzzles i høst og har ventet på en anledning til å brekke dem frem
. I de senere år har jeg blitt veldig glad i natur, spesifikt norsk natur. Arctic Puzzles har de beste motivene fra nettopp denne naturen. Kanskje ikke så rart siden det er to kompiser som har oppdaget det samme som meg: Norsk natur er ufattelig vakkert. Det gjør seg også veldig bra som motiv for puslespill.

Elg- Skogens konge med ramme og genial plakat Foto: Jon Songvoll

Reine i Lofoten er det første puslespillet ut, med 1000 brikker bør det ikke være umulig å få det ferdig til jul. Kanskje jeg rekker å legge det i ramme og få hengt det opp også?

Arctic puzzles spesialiserer seg på naturromantiske motiver, men har også noen puslespill fra Bergen og Ålesund
.

Det første jeg la merke til da jeg fikk spillene var at eskene er mindre enn det jeg er vant til fra andre produsenter, det er lite luft i eskene. Dette gir bedre portovillkår da det kan pakkes bedre ned. Dette gir bedre sluttbrukerpris på både frakt og på selve produktet ettersom volum er viktig når vi snakker om frakt. Det er også genialt for de som legger puslespill mange ganger, det er lettere å lagre i skapet

are primarily local and include pain, priapism and cheap viagra of potential benefits and lack of invasiveness..

.

Det leveres også med en liten plakat av motivet som man kan henge på veggen over bordet man sitter ved eller foran puslespillet på bordet. Dette er en liten genistrek, man slipper å ha esken fremme og kan dermed lagre ubrukte brikker i denne isteden for å ha den støttet opp mot en vegg eller lignende så man kan se motivet. Jeg skulle ønske alle gjorde dette, det gjorde leggingen langt enklere
.

Godt i gang 2 med plakat og eske FOTO: Jon Songvoll

Kvalitet er viktig på et puslespill, og her er den helt i toppen av hva jeg har lagt tidligere. Ofte har jeg opplevd at en brikke kanskje har litt dårlig kutt og dermed passer perfekt med andre brikker. Litt slitsomt om man har et bilde hvor det er 1000 brikker som er omtrent like. Det har jeg så langt ikke opplevd med noen av puslespillene til Arctic Puzzles.

Det vakre bildet fra Reine i Lofoten har meget god oppløsning. Jeg klarer ikke å se noen form for korning eller andre skavanker med hverken foto eller trykk. Kuttene på brikkene har ikke ødelagt bildet. Jeg har ikke lagt merke til noen form for riving av papiret hverken på trykk siden eller på baksiden av brikkene. Det er noen bittesmå ujevnheter på baksiden fra kuttet, men dette er normalt på puslespillbrikker. Jeg har hatt mye verre utgaver av dette fra andre, større produsenter.

Jeg legger ikke mange puslespill, kanskje 3 i året, men opplevelsen jeg har hatt mer Arctic Pussles har vært svært positiv, det er ekstremt gode priser på det også. det er nesten synd det går så fort å legge dem, kanskje jeg skal kjøpe en av pakkeløsningene de har, da har jeg et par julepresanger også!

Kanonpris på denne pakken fra Arctic Puzzles